Ross szabados könyvesblogja

A blog címe becsapós, ugyanis nem rossz könyveket tartalmaz, hanem Ross által olvasott könyveket. Nemmindegy! Kérdés, óhaj, sóhaj, anyázás: rosskonyvek@gmail.com

Friss topikok

Az időről

2013.02.12. 21:17 RossG.

Csak egy rövid gondolat.
Kijött megint egy ilyen teszt:

http://hvg.hu/itthon/20130212_Konyvlista_Harry_Potter_az_elso_az_Egri_C

Idéznék:

A fiatalok objektív (vagy annak tűnő) és szubjektív indokokat is felhoznak, amikor az alacsony szintű olvasási szokásaikról adnak számot. A legtöbben – 55 százaléknyian - azzal érvelnek, hogy a hétköznapi teendők sorába nem fér bele az olvasás, erre nincsen idejük.

Na ezt. Ezt utálom.
Annyiszor hallom a környezetemből is, hogy "nincs időm olvasni."
Hazudnak.

Legalább annyi gerincük lenne, hogy bevallják: a napi több óra facebookozás, az XBOX/Wii/Ps3/Pc játékok, a 22-24 rész/évados sorozatok, az akár heti több alkalommal történő partyzás, és minden más, amire viszont van idejük, az számukra egész egyszerűen fontosabb, mint hogy olvassanak. De neeem, ők csak azért nem, mert szegények olyan elfoglaltak, hogy jaj hát az olvasás már sajnos pont nem fér bele, pedig ők aztán olyan szívesen kulturálódnának, igazán, mert hát bizony, ugyebár, csakhát a körülmények... Mindjárt megsajnálom őket.


Na elmennek az ilyenek a picsába.

Sokan vannak, akik nem külső körülményekre hivatkoznak, hanem felvállalják az olvasással kapcsolatos közönyüket.

Ezt sokkal többre becsülöm, még ha nem is értek vele egyet.

Szólj hozzá!

Címkék: randomgondolat

A bejegyzés trackback címe:

https://rosskonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr725077403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása